Šiške su ponovo u trendu – Proverite da li ste kandidatkinja za njih

Šiške su uvek pravo osveženje i mogu drastično da promene izgled, a 2017. je definitivno njihova godina. Ako ste se odlučili na ovaj hrabar korak, nema boljeg trenutka za promenu od početka godine. Za slučaj da ranije niste eksperimentisali sa njima, uvek se možete osloniti na savet frizera koji tip bi vam najbolje pristajao. Ali ni to nije sve. Evo o čemu biste još trebali da povedete računa pre nego što odsečete šiške. 

kome stoje šiške

Da bi izgledale dobro, šiške morate stilizovati svako jutro i tokom dana ih često popravljati. Na ovo posebno računajte tokom kišnih i maglovitih dana. Zato prvo razmislite koliko imate vremena za svoju kosu.

Još jedna stvar zbog koje mnoge žene zažale ubrzo nakon odluke da skrate šiške, jeste suočavanje sa „neukrotivim“ pramenovima. Ako vam kosa ne raste pravilno ili imate takozvani „zvrk“ na prednjem delu kose, svi su izgledi da će vam se šiške na tom mestu uporno razdvajati, pa će njihovo ulepšavanje postati vaša noćna mora.

Postoji trik kako da to saznate…

Da, postoji jedan mali trik uz pomoć kojeg možete saznati da li imate dobar rast kose na čelu, što vas može spasiti pogrešne odluke. Začešljajte prednji deo kose prema nazad i videćete kako u tom delu raste. Ako nema nikakvih zavijutaka i kosa raste uz sam rub čela, bez odvajanja pramenova, to je dobar znak da će vam šiške savršeno pristajati i da nećete imati problem da ih obuzdate.

kome stoje šiške

Trend za 2017.

Ne morate da pratite trendove, ali ako ste ipak zavisnica od istih, onda ove godine izbegnite ravno sečene šiške oštrih krajeva. Umesto toga odlučite se za one meke, šišane u cik-cak, odnosno tako da vrhovima daju neravan izgled.

Ako vam je kosa slaba i retka, to je razlog više da se odlučite za šiške, jer njihova gustina celu kosu čini vizuelno bujnijom.