Najbolje glazure za krofne: 4 ukusa koja svako voli

Mmm… Krofne. Volimo ih i bez preliva i glazura, ali složićete se da razni voćkasti i čokoladni ukusi mogu da naprave ozbiljnu razliku. Mi se u ovom tekstu nećemo baviti krofnama i deliti vam savete kako da zamesite dobro testo, jer smo sigurni da već imate neki svoj “naj” recept za srpske ili američke krofne – ko šta voli, ali ćemo vam dati predloge za veoma ukusne glazure.

  glazure za krofne

SNICKERS

1/4 čaše kikiriki putera
1/4 čaše vode
2 šoljice šećera u prahu
1 Skickers čokoladica

Sjedinite kikiriki puter, vodu i šećer u prahu, pa mešajte energično sve dok ne dobijete glatku masu u koju ćete umakati krofne. Glazirane krofne pospite sitno seckanom Snickers čokoladom.

MALINA

160 g šećera u prahu
4 kašike pirea od malina

Maline propasirajte i mešajte sa šećerom u prahu dok ne dobijete konzistentnu masu. Postupak možete uraditi i sa blenderom, samo ubacite cele maline i šećer. Glazuru stavite u mikrotalasnu rernu na 20 sekundi da se zagreje i odmah u nju umačite krofne. Po želji možete ponoviti postupak sa još jednim slojem glazure, ali najpre sačekajte da se prvi stegne, ponovo zagrejte glazuru i onda umačite krofne.

VANILA I BELA ČOKOLADA

¾ čaše izlomljene bele čokolade
¾ čaše šećera u prahu
3 kašike bademovog mleka
¼ kašičice vanilinog ekstrakta
Dekorativne bombonice (po želji)

Na pari rastopite belu čokoladu zajedno sa šećerom i ekstraktom od vanile. Sačekajte da se glazura malo prohladi, pa umačite krofne. Po želji pospite ukrasne bombonice.

glazure za krofne

NUTELA

2 kašike šećera u prahu
4 kašike nutele
8-10 kašika mleka
1 kašičica vanilinog ekstrakta
Seckani lešnik ili orasi za dekoraciju

Mutite sve sastojke dok ne dobijete glatku masu, pa umačite vrh krofni. Po želji pospite seckani lešnik ili orahe.

 

PRE NEGO ŠTO ODETE:

Komentariši

Top