Najbolje glazure za krofne: 4 ukusa koja svako voli

Mmm… Krofne. Volimo ih i bez preliva i glazura, ali složićete se da razni voćkasti i čokoladni ukusi mogu da naprave ozbiljnu razliku. Mi se u ovom tekstu nećemo baviti krofnama i deliti vam savete kako da zamesite dobro testo, jer smo sigurni da već imate neki svoj „naj“ recept za srpske ili američke krofne – ko šta voli, ali ćemo vam dati predloge za veoma ukusne glazure.

  glazure za krofne

SNICKERS

1/4 čaše kikiriki putera
1/4 čaše vode
2 šoljice šećera u prahu
1 Skickers čokoladica

Sjedinite kikiriki puter, vodu i šećer u prahu, pa mešajte energično sve dok ne dobijete glatku masu u koju ćete umakati krofne. Glazirane krofne pospite sitno seckanom Snickers čokoladom.

MALINA

160 g šećera u prahu
4 kašike pirea od malina

Maline propasirajte i mešajte sa šećerom u prahu dok ne dobijete konzistentnu masu. Postupak možete uraditi i sa blenderom, samo ubacite cele maline i šećer. Glazuru stavite u mikrotalasnu rernu na 20 sekundi da se zagreje i odmah u nju umačite krofne. Po želji možete ponoviti postupak sa još jednim slojem glazure, ali najpre sačekajte da se prvi stegne, ponovo zagrejte glazuru i onda umačite krofne.

VANILA I BELA ČOKOLADA

¾ čaše izlomljene bele čokolade
¾ čaše šećera u prahu
3 kašike bademovog mleka
¼ kašičice vanilinog ekstrakta
Dekorativne bombonice (po želji)

Na pari rastopite belu čokoladu zajedno sa šećerom i ekstraktom od vanile. Sačekajte da se glazura malo prohladi, pa umačite krofne. Po želji pospite ukrasne bombonice.

glazure za krofne

NUTELA

2 kašike šećera u prahu
4 kašike nutele
8-10 kašika mleka
1 kašičica vanilinog ekstrakta
Seckani lešnik ili orasi za dekoraciju

Mutite sve sastojke dok ne dobijete glatku masu, pa umačite vrh krofni. Po želji pospite seckani lešnik ili orahe.