Najefikasniji sastojci anticelulit preparata – Ne, nisu oni koje znate iz reklama

Često se može čuti, naročito od zagovornika aparaturnih anticelulit metoda, da kozmetički preparati za tretman tvrdokornog celulita nisu efikasni i da to potvrđuju i neka naučna istraživanja. Super pokušaj da nas odvrate od najjeftinijeg načina za borbu protiv celulita, ali mi jednostavno nećemo odustati od njih.

Iako samomasaža zna da bude naporna, da ovaj metod radi – radi. Sada ćemo da vidimo šta to anticelulit preparati sadrže i šta je od toga samo marketing, a šta zaista „završava posao“.

 

 

Prikaži ovu objavu u aplikaciji Instagram

 

Objava koju deli Michèle Krüsi (@thefashionfraction)

SVAKE GODINE NOVA „BOMBA“ OD SASTOJKA – U ČEMU JE FORA?

Tek što smo iz reklama naučile da je ulje bršljana ono što „ubija“ celulit, došao nam je kofein kao naj od naj sastojaka. Onda kada su nam se uši navikle i na taj moćni kofein, nekim ljudima u kozmetičkoj industriji se učinilo da nema više onog wow efekta zbog koga raste prodaja, pa su se dosetili da na videlo izbace ekstrakt zelenog čaja. Bile smo neko vreme opčinjene i njime, ali kao da ni to nije bilo dovoljno, pa su nastavili da se nižu ekstrakti ginkgo bilobe, morskih algi, guarane, slatke deteline, konjskog repa, zečjih ušiju… (ne šalimo se).

Radi se o tome da svi ovi sastojci i jesu i nisu efikasni protiv celulita. Sami nemaju gotovo nikakvu sposobnost uništavanja celulita, pa im je stoga nepotrebno dodeljivati epitete super-moćnih sastojaka. Ili ipak jeste? Da bi se proizvod prodao.

 

ŠTA STVARNO ANTICELULIT PREPARATE ČINI EFIKASNIM

Svi nabrojani sastojci imaju uticaj na neki od procesa razgradnje celulita i regeneracije oštećene koše. Neki od njih ubrzavaju cirkulaciju, drugi imaju efekat zagrevanja, dok se neki odlikuju sposobnošću da karakterističnu neravnu kožu punu udubljenja (poznatu i kao pomorandžina kora) zaglade i barem površinski učine zdravom.

Novi aktivni sastojci i mehanizmi delovanja se zaista uvode svake godine, kako napreduju istraživanja na ovom polju i dolazi se do novih saznanja, međutim, gotovo nikada se ne radi o samo jednom magičnom sastojku, nego o formulacijama koje čini više njih, pažljivo odabranih za rešavanje višestrukih uzroka celulita.

 

Prikaži ovu objavu u aplikaciji Instagram

 

Objava koju deli Amanda Khamkaew (@amandakhamkaew)

Oni za koje verovatno niste čuli da su efikasni, a imaju važnu ulogu u razbijanju celulita su:

  • Gliciretinska kiselina – smanjuje dostupnost kortizola, hormona uključenog u proces taloženja masti.
  • Mešavina sorbitan laurata i lauroil prolina b – uključuje receptore za sagorevanje masti.
  • Ekstrakt laminarije hiperboreje i gelidijuma kartilagineuma deluju u sinergiji kako bi stimulisali ključne lipolitičke enzime i sprečili stvaranje novih masnih ćelija. Takođe imaju i efekat detoksikacije, jer pospešuju izbacivanje toksina i poboljšavaju cirkulaciju.
  • Rastvor sulfo-karabioze – hidrolizat crvene morske alge koji sadrži molekul sposoban da uhvati dva poliamina koji pokreću nagomilavanje masti. Ovaj sastojak daje odlične rezultate kada se u proizvodu nađe sa kofeinom.
  • Aminofilin – razgrađuje zadebljali celulit i tako pomaže u „popunjavanju“ rupica koje nastaju od njega.

 

Ovo je samo delić sa podužeg spiska, a navedeni sastojci, kako i sami možete primetiti, ne zvuče tako spektakularno kao oni biljnog porekla, pa je sasvim izvesno da ih nikada nećete videti u nekoj reklami za anticelulit preparat.

Sada kada smo vas upoznali sa njihovom efikasnošću, ne zaboravite da bacite pogled na deklaraciju i kao pravi znalac odaberete efikasan proizvod protiv celulita.

Foto: Instagram