Šta se pije danju? Alkoholna pića koja su najbolji izbor za dnevne izlaske

Pretpostavimo da vam se ne pije mineralna voda, a niste baš ni za sokiće – želite ovog popodneva, sami ili sa prijateljicama, da popijete čašu nekog alkoholnog pića. Ako ste se pitali da li postoje pića idealna za dan, odgovor je da!

Sada ćemo ih i predstaviti, a vi zamislite da čitate kartu pića i birajte. :)

 

 

Prikaži ovu objavu u aplikaciji Instagram

 

Objava koju deli Sofia Boman (@sofiaboman)

VINA

Krenimo od vina. Ako želimo da se osvežimo i malo, ali samo malo „opustimo“ (ono pravo opuštanje ipak ostavimo za veče), najbolji izbor su penušava, lagana i vina kiselo-voćnog ukusa.

ROZE

Najbolje dnevno vino je roze – ovo će vam reći skoro svaki somelijer. To je vino koje se dobro slaže sa hranom, pa ćete uživati u njemu i ako ste poručili neko meze, obrok salatu ili ste se odlučili za obilniji ručak. Roze vas neće usporiti ni učiniti tromim, tako da ga možete lagano pijuckati i ceo dan (sa merom).

RIZLING

Belo vino generalno je preporuka za dnevni aperitiv, a rizlig će vam odlično leći u topli prolećni ili letnji dan, pogotovo uz neku letnju salatu ili plodove mora.

ŠAMPANJAC

Ono najbolje od belog vina! Iako je postalo simbol proslava poput dočeka Nove godine, venčanja, rođendana, zbog čega biste mogli pomisliti da je rezervisan isključivo za svečane prilike i noć, to nije tačno. Francuzima je čaša šampanjca uobičajena stvar pred početak jela. Uostalom, zašto ne biste dodali malo glamura i mehurića vašoj svakodnevici.

KOKTELI

Sa njima ne možete pogrešiti što se ukusa tiče – idealni su za svako doba dana, ali kako ne želimo da nas neki od sastojaka „spusti“ i oduzme nam energiju potrebnu za ostatak dana, evo koje koktelčiće vam predlažemo za neko popodnevno guštanje.

 

 

Prikaži ovu objavu u aplikaciji Instagram

 

Objava koju deli Sofia Boman (@sofiaboman)

SANGRIJA

Svako piće koje se služi u bokalu je dnevno piće, pa tako je i sangrija pravi izbor za druženje sa prijateljicama, u nekoj vikendici ili u prirodi.

DŽIN TONIK

Vrhunsko alkoholno piće koje se može piti u bilo koje doba dana. Pije se sa stilom, dakle, lagano se pijucka.

PINK LADY

Ovo je jedna lagana i osvežavajuća kombinacija džina, grenadina, koji mu daje prepoznatljivu ružičastu boju, kao i belanca koje stvara penušavu završnicu. Za razliku od velikog broja koktela, Pink Lady nije presladak, pa verujemo da ćete uživati.

TEQUILA SUNRISE

Tekila + sok od pomorandže + liker od nara. Ako sedite negde na otvorenom i uživate u sunčanom danu, možete uživati i u ovom posebnom koktelu.

MOHITO

I za kraj, evo jednog pravog damskog koktela, sigurno među najpopularnijima na svetu. Mešavina belog ruma, soka od limete i svežih listova nane osvežiće vas i oraspoložiti, pa ga preporučujemo na kraju naporne radne nedelje.

Živeli!

Foto: Instagram / Sofia Boman