Pravilno nanošenje kreme na lice + mali trik za super hidrataciju

Umijete se, istrljate lice peškirom, utrljate kremu tehnikom „tandara-mandara“ i gotovo. Je l’ smo pogodili? Dobro smo i lepe s obzirom na to koliko malo vremena posvećujemo svom licu – ako izuzmemo odlaske kod kozmetičara, jer tada neko drugi brine o njemu. No, šalu na stranu, možemo da budemo i mnooogo lepše i to prirodno, bez trunke šminke, ako odvojimo samo malo više vremena za onaj momenat kada na očišćenu kožu lica treba da nanesemo kremu.  

pravilno nanošenje kremeKAKO SE KREMA NANOSI?

Pazite sad: Nikad, ali nikad ne uzimajte odjednom veću količinu kreme kako biste je, onom gore pomenutom tehnikom, razmazali po celom licu. Umesto toga, uzimajte male količine kreme za svaki deo lica, pa ako osetite da ju je koža brzo upila i da joj je potrebno još – pružite joj još hidratacije. Dakle, krema se nanosi u slojevima. Ni previše ni premalo, nego taman onoliko koliko je koži potrebno da bude lepa i nahranjena.

Podrazumeva se da ste pronašli kremu koja odgovara tipu i potrebama vaše kože, a ono što je sledeći važan korak u njenom nanošenju to su masažni pokreti: kružni ili linearni uz blagi pritisak, tapkanje, štipkanje koje takođe stimuliše kožu, kao i drugi potezi, u zavisnosti od znanja i veštine onoga ko masažu izvodi. Mi ćemo se u ovom tekstu baviti tehnikom blagog pritiska koja, ako postane deo vašeg svakodnevnog beauty rituala, značajno može usporiti proces starenja i doprineti da lice izgleda jedro, glatko i sveže.

VAŽNO: Pritisak ne sme biti jak, kako za rezultat ne bismo dobili kontraefekat, to jest rastegnutu kožu.


Podsećamo vas da kao članovi kluba možete iskoristiti 50% popusta na jedan od najefikasnijih tretmana zatezanja i podmlađivanja opuštene kože, Fraksal aparatom. Naši partneri u Beauty centru Claire na Slaviji vas očekuju! POGLEDAJTE PONUDU >>


 

ČELO – Sa nanošenjem kreme počnite od sredine čela, tako što ćete prstima obe ruke i uz blagi pritisak kremu razvući do slepoočnica, zatim uz nešto jači pritisak tu kratko zastati, a onda sve ponoviti 2-3 puta.

PODRUČJE OČIJU – Uzmite novu količinu kreme i krenite od korena nosa (od početka obrva) klizećim pokretom uz liniju obrva ka slepoočnicama. Opet se zaustavite uz malo jači pritisak na slepoočnicama, pa sve ponovite. Donje kapke tretiramo od spoljašnjeg dela oka ka unutrašnjem i uz jači pritisak u korenu nosa.

NOS, OBRAZI I BRADA – Ponovo uzimamo manju količinu kreme i nanosimo je od korena do vrha nosa. Zatim tretiramo jagodice polukružnim pokretom od unutrašnje ka spoljašnjoj strani, završavajući sa pritiskom na slepoočnicama, a onda i obraze, tako što od uglova usana i brade prstima prelazimo na gore (podižemo obraze) i završavamo potez na slepoočnicama. Ponoviti sve 2-3 puta.

pravilno nanošenje kreme

VRAT – Nanošenje kreme uz masažu završavamo tretiranjem vrata i to pokretima od dole ka gore (prema bradi), dok podbradak tretiramo horizontalnim pokretima dlanova – od brade ka području iza uha. Ako imate izražen podvaljak, ponovite ovaj postupak više puta.

EXTRA BEAUTY MOMENAT

Ostali smo vam dužni i mali trik za super hidrataciju koji, ako do sada niste, obavezno morate početi da primenjujete: NE BRIŠITE LICE PEŠKIROM NAKON UMIVANJA. Ne pritiskajte, ne trljajte, ma, odložite peškir i dozvolite koži da sama pokupi vodu, ali pre nego što se lice sasvim osuši, dok je još vlažno, počnite sa postupkom nanošenja kreme uz masažu. Na ovaj način koža mnogo brže i bolje upija hranljive sastojke iz kreme i bukvalno vodu zaključava u kožu, nakon čega ona dugo vremena ostaje nežna i baršunasto meka.

Verujte nam, sve je stvar navike i za peškirom posežemo po čistom mehanizmu, ali ako postoji pravo vreme za stvaranje nove navike prirodnog sušenja lica, onda je to svakako letnji period. Prijaće vam.