Noć u zamku grofa Drakule: Da li ste dovoljno hrabri da testirate mit?

Dve osobe koje budu imale najviše „sreće“ prespavaće u zamku grofa Drakule u noći između 31. oktobra i 1. novembra, tačnije, u Noći veštica – ni manje ni više, nego u mrtvačkim sanducima. Neobičan nagradni konkurs objavio je jedan od najpopularnijih američkih sajtova za smeštaj, Airbnb, a pravo učešća imaju sve punoletne osobe (18+) iz bilo kog dela sveta.

noćenje u zamku grofa drakuleFoto: Sajt airbnb.com

Ovo će biti i prvi put nakon 1948. godine da se posetiocima odobrava noćenje u zamku. Sve što je potrebno jeste da se prijavite na sajtu airbnb.com i ostavite svoj odgovor na pitanje: Šta biste rekli grofu Drakuli kada biste se susreli sa njim? Organizator navodi da od učesnika očekuje da iskoriste svoj vampirski smisao za humor.

Pobednici konkursa u zamku će ostati sami i noć će provesti u mrtvačkim sanducima obloženim somotom, onako kako je to činio i grof Drakula prema legendi. Za slučaj da gostima ova zamisao bude isuviše morbidna, na raspolaganju su im dva kreveta, a nagrada takođe uključuje večeru i doručak u zamku, kao i avionski transport ukoliko pobednici ne budu rumunski državljani.

noćenje u zamku grofa drakuleFoto: Sajt airbnb.com

Na sajtu je objavljen i kućni red koji između ostalog nalaže da zavese na prozorima budu navučene pre izlaska sunca, kao i zabranu unošenja belog luka.

Transilvanija se inače smatra srcem Rumunije i njenim turističkim biserom, ali je u svetu najpoznatija kao domovina grofa Drakule. Istina, ne može se poreći da je zamak Bran prelep spoj arhitekture i umetnosti, ali i legendarnih priča zbog kojih je obavijen velom tajni. Spoj koji se čini kao magična formula za privlačenje 600.000 turista godišnje.

Da li ste skupili hrabrost za jedinstvenu priliku?

Naslovna foto: Wikimedia Commons / www.bdmundo.com