Putovanje sa prijateljicama? 5 destinacija kao stvorenih za to

Super su i romantična putovanja sa dragim. Porodična, sa suprugom i decom, već za nijansu manje super (žene znaju zašto). Ali ima i onih perioda u godini kada biste, bez obzira na emotivni i bračni status, najradije nestali negde sa svojim devojkama i restartovali se.

Laganica vikend putovanje ili ozbiljna višednevna avantura, ako razmišljate o ovakvom begu sa prijateljicama, onda bacite pogled na naš izbor top pet destinacija koje su kao stvorene za to.

putovanje sa prijateljicama

1. KOPENHAGEN

Danci doslovce obožavaju noćni život! Oni stariji se uveče okupljaju u kafićima i restoranima, a mladi u brojnim noćnim klubovima i na ulicama grada. Prestonica Danske je skupa, počev od gradskog prevoza, ali dobra vest je da većinu toga možete obići pešice. Postoji i bolja varijant, a to je da po ceni od 60-tak evra nabavite Copenhagen Card. Kartica važi 24 sata i možete je koristiti i za vožnju gradskim prevozom, ali i za besplatnu posetu muzejima i drugim atrakcijama u Kopenhagenu – ukupno 73 atrakcije, kao i popusti u restoranima i kafićima. Ako vam je jedan dan malo, dostupne su i kartice za 48, 72 i 120 sati.

Ah, da, a ako se plašite da će vam nedostajati zabave, kartica uključuje i besplatan ulaz u Nacionalni akvarijum Den Bla Planet, inače najveći akvarijum u ovom delu Evrope, kao i u Tivoli Gardens, drugi najstariji zabavni park na svetu koji nudi pregršt zabave za sve uzraste. Sjajan provod vas očekuje!

kopenhagen

2.NJUJORK

Sex and the City. ;) Zar to nije san svake žene, da barem jedan dan živimo živote legendarnih junakinja? Veliki broj dizajnerskih radnji pruža mogućnost za nezaboravan shopping day, a na kraju dana večerica u nekom od njujorških restorana. Prošetajte Bruklinskim mostom, Central Parkom i Petom avenijom, dok pretresate sve one važne ženske teme i, da, maksimalno uživajte u šarmu Velike Jabuke. Jednom se živi!

3. PARIZ (DIZNILEND)

Diznileeeend! Luda zabava za velike devojčice. Zajedno se vratite u prošlost i podsetite se čarobnih trenutaka iz detinjstva. Zaputite se na „Zvezdanu turu“ svemirskim brodom, posetite „Zemlju avanture“, odgledajte 3D film, probajte starinski sladoled i napravite najluđe fotke koje će vas sećati na ovo neponovljivo putovanje.

putovanje sa prijateljicama

 4. LAS VEGAS

Ako je neki grad na svetu idealno mesto za odlazak sa prijateljima, onda je to Las Vegas – Grad Greha, ali i mnogo više od toga. Jeste, ovde svakako treba da okušate sreću u kocki i probate neke lude stvari koje ne radite svaki dan, ali Vegas vam nudi i odličan šoping, ukusnu hranu, najbolje klubove i noćni provod, a ne treba propustiti ni posetu Muzeju neonskih svetala i „Madame Tussaud“, muzeju voštanih figura gde se nalaze figure Majkla Džeksona, princeze Dajane, Madone i drugih slavnih ličnosti. Vegas je inače jedna od najjeftinijih destinacija u SAD, pa nema razloga da se mnogo premišljate.

P. S. Znate li koje je najosvetljenije mesto na planeti posmatrano iz svemira? To je glavna ulica u Las Vegasu, poznata kao Strip.

5. TAJLAND

Smaragdno plavo more, najlepše plaže sveta, hrana neverovatnog mirisa i ukusa, voćni kokteli i ludi noćni izlasci su dovoljan okidač da se spakujete i sa prijateljicama pođete na Tajland. Ovo je zemlja „slobode i osmeha“ i ne zovu je bez razloga tako. To ćete shvatiti tek kada stignete i doživite potpuni preporod. Osim što je poznat po dobrom provod, Tajland obiluje i spa centrima, pa obavezno ugrabite priliku da se prepustite čarima prave tajlandske masaže koja će vam isceliti telo i um.