Napravite galeriju od jednog zida – tematski i sa stilom

Ne iziskuje svaka promena u stanu velika ulaganja, ali promena može biti velika ako imate dobru ideju. Tako je isticanje samo jednog zida u prostoriji već duže vreme popularan način da se razbije monotonija, a pored odabira druge boje, tapeta ili velikog zidnog dekora, i galerija je jedan od načina da oplemenite prostor i kroz tematski prikaz slika kažete nešto više o sebi.

zid-galerija_naslovna

GALERIJA U HODNIKU

Kao i u poslu i životu uopšte, prvi utisak je mnogo važan. Predsoblje, odnosno hodnik vašeg stana je mesto sa kojim se gosti prvo susreću. Ono im daje i prvi uvid u vaš stil življenja i organizaciju. Međutim, kada se govori o uređenju predsoblja često možemo čuti kako je ono suviše malo da bi se moglo napraviti nešto što ostavlja upečatljiv vizuelni efekat. Razmislite još jednom.

Sigurno postoji deo zida gde bi se mogle grupisati vaše uramljene porodične fotografije, one sa zanimljivih destinacija koje ste posetili ili neki vaši radovi koji pružaju mali uvid u vaša interesovanja i hobije. Slike mogu biti istih dimenzija, uredno organizovane, ali možete uneti i malo kreativnog haosa sa različitim dimenzijama ramova, monogramom prezimena, tablom na kojoj je ispisan kućni red, zidnim stalkom za novine i ključeve itd. Da zaokružite priču, biće vam potreban i jedan elegantan tanak sto ili klupica, postavljen tačno ispod vaše galerije u hodniku.

zid-galerija_hodnik

PRIRODA

Fotografije iz vašeg života nisu jedino čime biste mogli popuniti zid-galeriju, naročito ako vam se ne dopada ideja da svoje intimne trenutke delite sa gostima. Slike prelepih pejzaža i prirode iz neverovatnih uglova, podjednako su dobar izbor za vaš umetnički zid. Ovo je prigodna tema za bilo koju prostoriju u kući: hodnik, dnevni boravak, spavaću ili radnu sobu, jer priroda unosi ravnotežu i opušta.

Kako je dnevni boravak uglavnom najveća prostorija u kući, u njemu možete prekriti ceo jedan veliki zid, što će izgledati veličanstveno.

zid-galerija_priroda

HERBARIJUM

Tema sa presovanim i uramljenim biljkama i cvećem savršen je izbor za kuće uređene u rustičnom stilu, ekološke kuće i moderne brvnare.

zid-galerija_herbarijum

PORODIČNO STABLO

Postoji veliki izbor zidnih stikera, ali kada je reč o galeriji koju će činiti porodične fotografije, nalepnica drveta je jedno od kreativnijih rešenja koje će vam pomoći da napravite vaše porodično stablo. Drvo može biti i naslikano, a pre nego što ukucate eksere, dobro razmislite kakav raspored želite.

zid-galerija_drvo

GRAFIKA, APSTRAKCIJA, MOTIVI… 

Rezervisano za moderne enterijere. Slobodno eksperimentišite i kombinujte apstraktne predmete sa uramljenim porukama, pravite odstupanja u boji i veličini ramova, grupišite ih na zid ili ležerno poređajte na police od zida do zida…

moderan-zid-galerija

moderan-zid-galerija-2

moderan-zid-galerija-1