Najdelikatnija metoda nadogradnje trepavica sa trajnim efektom

Na pitanje kakve trepavice želite, svaka žena bi odgovorila: duge, guste, podignute, tamne, da traju dugo i izgledaju prirodno. Priznajemo, nismo skromne, ali i zašto bismo ako znamo da industrija lepote neprestano osluškuje naše želje i kontinuirano izbacuje na tržište nove i bolje proizvode. Po istom principu evoluciju je doživela i tehnika nadogradnje trepavica, koja je uspela da objedini sve navedeno. Mala pobeda žena?

Trepke_1

Veštačke trepavice mogu biti dobar izbor za određenu priliku, međutim, ako ste u potrazi za trajno lepim trepavicama koje otvaraju pogled i čine ga dramatičnim, a uz to možete i da plivate, šminkate se i ne razmišljate da li će vam otpasti čitava trepavica ili snop, onda su rešenje svilene trepavice koje se nadograđuju takozvanom tehnikom „jedan na jedan“.

Ovaj metod nadogradnje dostupan je već par godina, a postupak izgleda tako što se svilene niti, identične prirodnim trepavicama, stavljaju direktno na dlaku, što trepavicama omogućava nesmetan rast. Svilena trepavica će otpasti zajedno sa vašom trepavicom u prirodnom ciklusu rasta i opadanja, a to je period od 2 do 3 meseca. Kako je sasvim normalno da poneka prirodna dlačica opadne svakog dana, korekciju, tj. dopunu je potrebno uraditi nakon 4 nedelje.

Svilene trepavice daju gustinu, dužinu, boju (efekat maskare) i prirodan izgled. 

 

PREDNOST I CENA

Zbog kvaliteta materijala, ali i same činjenice da je reč o delikatnoj metodi kojom se jedna dlačica lepi za samo jednu prirodnu dlaku, što zahteva vrhunsku preciznost i rad profesionalca, ova tehnika nadogradnje je i najskuplja. Cene u salonima se kreću od 4.000, pa čak do 10.000 din.

Trepke_2

 

Međutim, imajući u vidu njene prednosti u odnosu na „flare“ tehniku (nadogradnja u pramenovima – snopićima sačinjenim od više spojenih dlačica), koje se prvenstveno ogledaju u prirodnijem izgledu i potpunoj bezbednosti po prirodne trepavice, računica je jasna – isplati se.

Iako je pomenuta „flare“ tehnika jeftinija i brža, njen glavni nedostatak, pored neprirodnog izgleda, je taj što se jedan pramen lepi na samo jednu dlaku, pa se ona pod težinom lomi, a to ostavlja posledice i na budući rast dlake. Pramen se ne pričvršćuje za više trepavica jer bi to stvorilo drugi problem, s obzirom da dlačice ne rastu istom brzinom.

KOD NADOGRADNJE SVILENIH TREPAVICA IMAJTE U VIDU:

  • Skraćujete im trajanje ako ih često dirate rukama, grubo trljate peškirom ili rukavicom za skidanje šminke
  • Nanošenje maskare je dozvoljeno, ali samo one koja nije vodootporna. Uljani skidači šminke ih oštećuju
  • Oštećuju ih i druge kreme i ulja, pa izbegavajte njihovo nanošenje u očnoj zoni trepavica
  • Na tretman dođite bez šminke, jer ona otežava rad
  • Trepavice su dostupne u više boja i dužina, pa možete da birate one koje odgovaraju vašim prirodnim