Kreirajte sami svoju venčanicu iz snova

Postoji mnogo razloga zašto je dobro da se prihvatite olovke i papira i sami kreirate svoju venčanicu, ali hajde da izdvojimo dva presudna:

  • Svakoj venčanici koju ste do sada odmeravali u izlogu ili probali u salonu, nalazite manu: „Da, savršena je od kukova na dole, ali kada bi samo bila zatvorena gore“. Kada bi samo… Čini vam se da tome nema kraja? Verovatno i nema.
  • Bez sumnje ćete na dan svog venčanja poneti unikatnu venčanicu koja zauvek ostaje vaša. Spremite se da čujete mnogo komplimenata da je kao ‘šivena po vama’.

kako da sami kreirate venčanicu

Inspiracija i skiciranje

Dovoljno je da znate šta želite i da posedujete barem malo kreativnosti kako biste to pretočili u skicu na papiru. Čak i ako vaša ideja o savršenoj venčanici nije kristalno jasna, inspiraciju možete potražiti na raznim mestima. Predlažemo da pre nego što se bacite na kupovinu specijalizovanih časopisa, zavirite na Pinterest – besplatan i neiscrpan izvor inspiracija.

Pinterest je vrsta online table na koju ljudi kače (pinuju) i čuvaju slike i video sadržaje koje su pronašli na internetu, a ono najbolje je da su table savršeno tematski organizovane, što će vam pomoći u pretrazi. Ova društvena mreža je upravo i namenjena ljudima sa posebnim interesovanjima. Savetujemo da obratite pažnju šta vam se na nekoj venčanici najviše sviđa i da skicirate samo taj deo. Kasnije, kada budete imali više materijala, počnite sa ‘uklapanjem slike’ i  skiciranjem svoje kreacije. Pored zapisujte vrste materijala koji vam se sviđaju, ali ovu stavku ostavite otvorenu do konsultacija sa kreatorom ili krojačicom (u zavisnosti od toga kome prepuštate izradu vaše venčanice).

kreirajte sami svoju venčanicu

Akcenat na detaljima

Nekad samo jedan ukras na venčanici, postavljen na pravom mestu, može doprineti potpuno drugačijem izgledu. Ukrasi su ‘final touch’ u izradi venčanice, ali vodite računa da ne preterate. Razmislite o detalju koji želite, da li su to: biseri, cirkoni, Swarovski kristali ili možda luksuzno drago kamenje.

Izbor kreatora

Ako ste došli do konačnog izgleda vaše venčanice iz snova, ostaje samo još jedan, ali i najvažniji korak – da donesete odluku kome prepuštate izradu. Najjeftinija opcija je svakako krojački salon, ali i najneizvesnija. Možda rezultat neće biti ono što ste želeli. Afirmisani kreatori su daleko najbolji izbor, ali zbog visokih cena svojih usluga nisu dostupni svakome, pa se kao logičan izbor nameću saloni venčanica koji nude uslugu šivenja. Znate da imaju iskustvo u radu sa budućim mladama, sa materijalima koji se koriste u izradi, pa vas mogu posavetovati koliko je neki materijal „zahvalan“ za ono što želite ili nije, čime se i verovatnoća da ćete na kraju biti razočarani svodi na minimum.

Srećno!