Kafa kojoj „curi“ vreme: Imate samo 5 minuta za kafu u kornetu

Postavljanje fotografija kafe na Instagram i druge društvene mreže trend je koji ne jenjava među strastvenim kafopijama, pa je Dejn Levinrad, vlasnik kompanije „The Grind Coffee“ sa sedištem u Johanesburgu, došao na ideju da im ponudi novu atrakciju sa svojim izumom kafe u kornetu. Kafu morate popiti za samo par minuta, a onda sledi uživanje u grickanju slatkog čokoladnog korneta.

Nova coffeemania na Instagramu

Ovakav način serviranja kafe je za kratko vreme postao pravi hit u Južnoj Africi, a kombinuje kornet za sladoled, čokoladu i kafu, na vrhu zapenušanu mlekom u obliku srca. Zvuči vam kao recept za nešto što brzo curi i nestaje? U pravu ste. U to se ubrzo uverio i Dejn, pa je bio prinuđen da osmisli način da se kornet ne natopi kafom istog trenutka. Rešenje je bilo ojačavanje korneta sa čak četiri sloja čokolade različitog sastava, ali to je i dalje kafa koja se mora piti brzinski, jer nakon samo 5 minuta čokolada se topi, a kornet počinje da se natapa kafom.

coffee-cone-1

Od januara ove godine, kada je Dejn patentirao svoj izum, korisnici Instagrama ne prestaju da kače svoje fotografije ove poslastice. Pa ipak, ne bi bilo pošteno ne spomenuti da „The Grind Coffee Company“ nije prva došla na ideju kafe u kornetu. „Alfred Coffee & Kitchen“ je lanac kafeterija u Los Anđelesu koji je još 2014. godine na svoj meni stavio jestive čašice obložene mlečnom čokoladom i ispunjene espresommakijatom.

coffee-cone-3Kafa u kornetu lanca „Alfred Coffee & Kitchen“

 

Obe verzije izgledaju veoma ukusno, ali ćemo u Srbiji morati da pričekamo na ovu novotariju barem neko vreme, jer se kafa u kornetu još uvek ne prodaje kod nas. Uostalom, tradicionalno posluživanje kafe je i dalje nezamenjiva prilika za vođenje dugih razgovora sa dragim ljudima.

 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Aristokratski šarm evropskih kafea – Gde pijete sledeću kafu?