Apsolutni trend ove jeseni: Crvena senka i kako je naneti

Crveni ruž je već klasika i sa njime znate da ne možete pogrešiti, ali kada vam budemo rekli da je crvena senka make up trend broj jedan ove jeseni, možda vam to na prvu loptu neće zvučati tako dobro.

Pa ipak, ovo je njena sezona i možda je vreme da se nađe u vašem neseseru.

crvena-senka

„Vamp“ stil šminkanja je oduvek vezivan za pank kulturu, žene-buntovnice, scenu i modne piste, pa se čini kao da u našu svakodnevicu ulazi stidljivo. Ove jeseni, međutim, crvena se ‘oslobodila’ i našla se na očima, usnama, obrazima i noktima. Ako se opredelite za nju, vodite računa da fokus bude na očima ili usnama, pa ako su oči crvene, usne neka budu u neutralnoj nude nijansi. Ulica, kancelarija, noćni klub… ipak nisu modna pista, a ne slikate se ni za naslovnicu. Dakle, samo umereno.

KAKO SE NANOSI CRVENA SENKA

Profesionalni šminkeri naglašavaju da je suština u slojevitom nanošenju crvene senke. Kombinacijom više nijansi crvene (barem dve) i senčenjem, šminkeri su uspeli da vamp stil omekšaju i prilagode svakodnevnim situacijama, što savetuju i vama. To znači da ne možete staviti jednu nijansu senke preko celog kapaka i misliti da ste završile sa šminkanjem. Delovaće prenapadno i neukusno.

crvena-senka-1

Za dodatni efekat preporučuju nanošenje bronzera kao podloge na kapak, što će dati toplinu i crvenu senku učiniti prirodnijom. Zatim svetlijom nijansom crvene pređite preko celog kapka, a uz trepavice izvucite tamno crvenom na gore, tako da postignete mačkast izgled.

KOME PRISTAJE CRVENA BOJA NA OČIMA

Kada biramo senku za oči vodimo se bojom očiju. Zato nije loše upamtiti pravilo: „Suprotnosti se privlače“, a suprotno od crvenog je zeleno. Kontrastne boje naglašavaju oči i pogled čine dubokim i misterioznim, pa je za zelenooke crvena idealna boja. Ako ste među ovim srećnicama, možete eksperimentisati sa svim nijansama, dok će tamne nijanse crvene odlično pristajati plavookim ženama. Možda vam crvena boja senke zvuči neobično, pa čak i pogrešno kada je reč o braon očima, ali ona zaista izgleda neverovatno na tamno smeđim očima sa zelenkastim pigmentom. Opredelite se za boju brusnice i bićete oduševljene efektom.

crvena-senka-2