Abeceda lepote: BB, CC, DD, EE ili PP – koja krema je idealna za vas

Hidriraju i dobar su izbor za dnevnu negu i beauty rutinu, a kada tome dodamo i njihovu prekrivnu moć (koju obične kreme nemaju), dolazimo do zaključka da su tonirane kreme jedan od boljih proizvoda koje nam je industrija lepote ponudila. Ali taman kada smo se upoznali sa oznakama BB i CC, saznajemo da tu nije kraj i da su na tržištu dostupne i DD, EE, PP…

Sve su one tubica magije za nesavršenosti na licu, ali u ponečemu se razlikuju i to nešto ih određuje da li su dobar izbor za vaš tip kože ili je bolje da ih zaobiđete. Pa da krenemo redom.

bb cc dd ee pp kreme

BB KREME

Beauty Balm je više od tonirane kreme, a manje od pudera – njegova „light“ verzija. Iako su formulisane tako da u potpunosti zamene puder, BB kreme bismo pre mogli nazvati bazom za šminku. One će zaista dati svež i prozračniji izgled vašem licu, pa ako nemate većih problema sa kožom i nedostatke koje biste želeli da prikrijete puderom, možda vam tokom dana neće ni trebati više od toga.

Namenjene su svim tipovima kože, ali posebno prijaju normalnoj i suvoj.

CC KREME

Ili Color Correcting, predstavlja naprednu verziju BB krema. Njihova namena je ujednačavanje tena i korigovanje nepravilnosti kao što su tamni podočnjaci, crvenilo i siv, umoran izgled kože. Jedna od glavnih razlika u odnosu na prethodnu je i ta što CC kreme uglavnom ne sadrže ulje, pa se preporučuju osobama sa masnom i aknama sklonoj koži, dok bi one sa suvom trebale da ih izbegavaju.

DD KREME 

Daily Defense kreme se po svojim mogućnostima ne razlikuju značajno od prethodne dve, osim što sadrže anti-ejdž sastojke i zaštitni faktor (SPF), pa će vaša koža biti zaštićena od štetnih sunčevih zraka, od gubitka vlažnosti, plus obezbediće vam ujednačen ten. DD kreme su takođe pogodne za negu celog tela, naročito kada su u pitanju suve oblasti – kolena i laktovi. Sa njima možete prikriti sitne nedostatke na bilo kom delu tela, jer ne ostavljaju trag na odeći.

EE KREME

Extra Exfoliating su već mnogo moćnije kreme koje obnavljaju kožu. One vrše nežan piling, uklanjaju mrtve ćelije sa površine kože i ostavljaju je mekom i savršeno glatkom. EE kreme su pogodne za sve tipove kože, a naročito za kožu sklonu bubuljicama.

PP KREME

Pink Perfect je baza za šminku. Ove kreme sadrže silicijumske čestice koje veoma efikasno popunjavaju neravnine na koži, čime ona postaje zaglađena i spremna za naredni sloj tonirane kreme ili pudera. Odgovaraju svim tipovima kože.