8 ideja za super PRAKTIČNE novogodišnje poklone + cene

Prema istraživanju američkog magazina „Life“, naprodavaniji poklon u njujorškoj robnoj kući „Macey“ tokom božićnih i novogodišnjih praznika 1948. godine, bila je platnena maramica. Tada je prodato neverovatnih 300.000 maramica, a da li bismo danas tako nešto smatrali za prigodan poklon ili su se vremena i običaji darivanja ipak drastično promenili?

Ono što je zanimljivo je da se i po ostalim najprodavanijim predmetima, kao što su ženske svilene čarape, muške vunene čarape ili muške gaće (molimo, u plavoj boji :) ), da zaključiti da se u ono vreme vodilo računa o upotrebljivosti poklona, više nego o efektu iznenađenja koji je danas važan faktor kod odabira poklona. Nažalost, taj „wow“ efekat traje samo par trenutaka od otvaranja poklona, nakon čega ga zamenjuje pitanje: „Šta sa ovim?“

Ako ste i vi među onim praktičnim ljudima kojima je važno da osoba koja prima vaš poklon dugo uživa u njemu, umesto da ga odloži na neko mesto do prve prilike za prosleđivanje, onda verujemo da će vam naši predlozi dobro doći za predstojeće praznike. Napravili smo izbor praktičnih poklona vrednosti od 500 din do 2.500 din.

1. KORPE I KUTIJE ZA ODLAGANJE STVARI

Sve one sitnice koje su nam potrebne, ali ne želimo da budu na vidljivom mestu i rasute po celom stanu, mogu biti spakovane u veoma lepe i moderne korpe ili kutije koje se izgledom savršeno uklapaju u svaki enterijer. Vi znate šta se nalazi u njima i na dohvat ruke vam je, a stan uredan. Milina.

jysk korpe i kutije za odlaganje

Izvor: jysk.rs

 

2. MEMORIJSKE KARTICE

Sjajna stvarčica koja je gotovo svakom potrebna, a najviše zahtevnim tinejdžerima. Memorijske kartice su jednostavan način da dodate prostor za skladištenje podataka na mobilni telefon, tablet ili fotoaparat, i tako povećavate efikasnost i produktivnost uređaja. Prilikom odabira memorijske kartice bilo bi dobro da poznajete navike osobe kojoj je poklanjate (šta će uglavnom čuvati na njoj: slike, video, muziku, igrice…), pa u skladu sa tim obratite pažnju na kapacitet, klasu (što je veća klasa kartice to je i brzina čuvanja podataka brža) i da li dolaze sa adapterom koji omogućava da se kartica koristi i u telefonu i u fotoaparatu ili bez njega. Jedna od korisnih funkcija memorijskih kartica je i jednostavno prebacivanje podataka sa jednog uređaja na drugi. Većina laptopova je opremljena čitačem kartica, pa se fotografije sa telefona ili digitalnog fotoaparata vrlo jednostavno mogu prebaciti na laptop.

Micro SD kartica se najčešće koristi za povećanje memorije na mobilnim telefonima i tabletima, a cena kartice kapaciteta 16 GB (klasa 10), sa adapterom, ide od 900 din na više. 

3. DRŽAČ ZA TABLET

Ako imate supružnika koji posao donosi i u krevet, biće vam neizmerno zahvalan na ovom praktičnom gedžetu. Držač za tablet u obliku jastučeta, napunjen sitnim kuglicama stiropora koje se prilagođavaju svakoj podlozi i sa čvrstom gornjom površinom na koju možete spustiti tastaturu ili šolju sa kafom, pruža maksimalan komfor pri radu sa bilo kog mesta. Provera pošte i čitanje vesti uz doručak i prvu kaficu su ipak slađi iz kreveta, zar ne? Naročito u hladnim zimskim jutrima.

držač za tablet

Izvor cena: sajtovi giftshop.rs i delfi.rs

 

4. RUKAVICE ZA TOUCHSCREEN EKRANE

Ranijih godina, da biste zimi koristili uređaje osetljive na dodir, morali ste da skinete rukavice i da se smrzavate dok odgovarate na poruku. Sada je i taj problem prevaziđen sa pojavom specijalno dizajniranih zimskih rukavica, koje ne samo da su prilagođene kuckanju na touchscreen ekranima, nego su i tople, veoma modernog izgleda, prijanjaju uz šaku, a neki modeli su i presvučeni anti-slip materijalom sa unutrašnje strane. Proizvode se u raznim bojama i veličinama, a po ceni već od 700 din možete ih pronaći u gotovo svim online prodavnicama specijalizovanim za računarsku opremu. Odličan novogodišnji poklon!

5. ORGANIZER ZA CIPELE

Ako je osoba kojoj kupujete poklon strastveni ljubitelj obuće, onda znate da ne možete pogrešiti sa organizerom za cipele. Napravljeni su tako da štite obuću od prašine i vlage, a na tržištu se uglavnom nalaze sa providnim poklopcem ili pregradama, tako da odmah možete da uočite željeni par cipela. Lako se smeštaju ispod kreveta i štede prostor.

ideje za praznične poklone

Izvor: sajtovi homecenter.rs i ludpoklon.com

 

6. KNJIGA SEF

Za čuvanje novca ili nekog važnog dokumenta, „lažna knjiga“ je savršen izbor. Još ako se nađe na polici sa ostalim knjigama, nikome neće privući pažnju i samo vlasnik će znati da se između korica nalazi metalni sef. Originalan poklon koji je istovremeno i savršeno praktičan.

7. KREATIVNA BOJANKA ZA ODRASLE

Da li ste čuli za antistres art terapiju? To je zapravo vreme provedeno u bojenju raznih crteža prepunih detalja – od cvetova i listova do apstraktnih šara. Njihovo terapeutsko dejstvo pomaže ljudskom umu da se oslobodi napetosti, zato je ovo idealan praznični poklon za vama blisku osobu kojoj je potreban predah od svakodnevnog stresa.

Na sajtu Vulkan izdavaštva možete je naručiti po ceni od 479 din, dok je Lagunino izdanje dostupno po ceni od 699 din (bez klupskih popusta).

ideje za praznične poklone

8. GIFT BOX

Možda vam čarape ili sapun ne zvuče originalno, ali potrebni su svakome i zato su uvek dobar izbor, pa i kao poklon ispod jelke. Kupite ukrasnu kutiju od kartona ili je sami napravite i dekorišite, a zatim je napunite raznim praktičnim sitnicama kao što su: krema za ruke, grožđana mast, sapun, so za kupanje, čarape, veš…

Tekst nije sponzorisan. Svi proizvodi su izbor urednika.