Крем од бундеве: Необично пуњење за палачинке, крофне и профитероле

На страну што је веома здрава, али „војвођанска банана“ је и један од најомиљенијих јесењих плодова. Тачније, њу или обожавате или не подносите ни у једном облику и ни у једном јелу. Ако спадате у другу групу, жао нам је, пропустићете одличан крем од бундеве који неке популарне посластице облачи у јесење рухо и даје им потпуно другачији шмек.

рецепт за крем од бундеве

Говоримо о палачинкама, профитеролама, крофнама и свим оним посластицама које се пуне или филују, а сада сте пожелели да им мало промените познати укус. Веровали или не, бундева се налази у многим специјалитетима врхунских ресторана, а најчешће је управо она база за воћне сокове и џемове. Разлог је њен префињен и благ укус на који се други укуси савршено надовезују.

Ево шта вам је потребно за припрему финог крема од бундеве:

  • 500 г печене бундеве
  • 100 г беле чоколаде
  • 2 кашике шећера или меда
  • 2 дл слатке павлаке
  • 2 дл сока од поморанџе

рецепт за крем од бундеве

ПРИПРЕМА:

Бундеву исеците на кришке, очистите од семенки, одстраните кору и поређајте у плех обложен пек-папиром. Пеците у рерни загрејаној на 180-200°Ц, док не омекша (проверити виљушком).

Када се прохлади, бундеву испасирајте и пребаците у посуду за мућење. Додајте рендану белу чоколаду, две кашике шећера и слатку павлаку (у течном стању), па све заједно мутите. Пред сам крај постепено сипајте сок од поморанџе. Можда вам неће бити потребна цела количина, али то зависи од густине крема коју желите.

Иии? Шта кажете на укус? Прави јесењи, па наравно.