Happy B-day, Google! I hvala ti što širiš našu priču

Najpoznatiji internet pretraživač Google danas slavi 19. rođendan. U to ime, na početnu stranu pretraživača postavili su zanimljivu igricu za sve one koji žele da se pridruže rođendanskoj zabavi. Ako zavrtite „točak sreće“, možete igrati neku od 19 igrica koje je slavljenik pripremio za vas.

Mi smo odigrali „Halloween“ i pobedili smo sve duhove :), a sada želimo da podelimo sa vama šta je to što najviše volimo i cenimo kod ovog tehnološkog giganta.

google rođendan

1. Google ne možete prevariti. Amin.

Vi ste, kažete, lider u svojoj oblasti? Sjajno! Da vidimo šta misli Google o tome.

Jednostavno, Google ne zanima ko ste, kako ocenjujete sebe i da li je sedište vaše firme u krugu dvojke ili na periferiji. Postoje samo pravila koja morate ispoštovati da biste dospeli u društvo famoznih „prvih 10“. Da ne zalazimo sada u baš svako SEO pravilo, izdvojićemo jedno koje uvek presudi, a to je kvalitetan sadržaj. Ne postoje reči kojima bismo dovoljno mogli da vam objasnimo važnost redovnog postavljanja svežeg i relevantnog sadržaja. Ako se tome ne posvećujete ili praktikujete bezobrazno copy – paste pravilo, pomogli ste Google-u da vas zaobiđe u širokom luku i ustupi mesto onima koji imaju znanje.

2. Od svakog kupca i čitaoca deli nas samo ključna reč

Slobodno recite da je ovo tako banalno, ali naše oduševljenje ne jenjava sa godinama. Google nam je omogućio da ono što pišemo i postavljamo na sajt pronalazi put do svakog čoveka na planeti, a za to je potrebno samo da se u polju za pretragu nađu prave reči. Ako se bavite prodajom robe ili usluga, onda je ovo sigurno razlog broj jedan zašto volite Google. Jer, kada otvorite prodavnicu, vaš promet je uslovljen njenom lokacijom, ali kada otvorite internet prodavnicu, vi ste dostupni svima koji u polje za pretragu unesu naziv vašeg proizvoda. Ako uz to imate i dobru cenu, kvalitet i priču, pobedili ste konkureta sa najboljom lokacijom. E, zato volimo Google.

3. Niste dobar pisac, ne snalazite se sa rečima…? Google za vas ima AdWords

Dobro, antitalenat ste za pisanje i optimizaciju, ali ni vas Veliki Google nije otpisao. Samo ćete morati da platite svoju visoku poziciju u rezultatima pretrage. Zvuči pošteno. Drugo, nekada nije u pitanju kvalitet sajta, nego jaka konkurencija koja se pre vas već izborila za mesto.

Osim budžeta koji sami određujete, za ovu aktivnost biće vam potreban nalog na Google AdWords-u i kartica za plaćanje na internetu. Dalje pratite uputstva za kreiranje reklame, a za odabir najboljih ključnih reči i fraza koristite Keyword Planner.

Eto, vidite da na Google-u ima mesta za svakog. I kako onda da ga ne volimo? Srećan rođendan, Google! :)