Kraljice Instagrama su kraljice makeup-a: Otkrivamo ti trikove za savršen selfi

Nije samo do ugla kamere i osvetljenja – postoje trikovi za savršen selfi i oni se odnose na neka makeup pravila kojih se „kraljice Instagrama“ gotovo uvek pridržavaju. Lepotice koje na ovoj društvenoj mreži ubiru lajkove i stiču popularnost zahvaljujući svojim perfektnim selfijima, tačno znaju kako da istaknu ono najlepše na svom licu. Ok, „rade“ i filteri svoj posao, pa i programi za obradu slika, ali mi ćemo se u nastavku zadržati na savetima kako da STVARNO izgledate lepo uz pomoć adekvatnog makeup-a.

https://www.instagram.com/p/BWvWC3eA6-k/?taken-by=sjjdavidsen

MAT ŠMINKA JE „ZLATNI STANDARD“

Sa njome ćete na slikama uvek izgledati bolje! Selfi naše lice po pravilu stavlja u krupan plan, pa sedefasti puderi i senke mogu dovesti do veće refleksije svetlosti i delovati neuredno, ali i prenaglašeno istaći nedostatke na licu. Drugo, ne želite da vam koža izgleda masno.

NE POTCENJUJTE MOĆ KOREKTORA

Ako imate tamne podočnjake, obavezno nanesite korektor na njih i razmažite ga tako da se stopi sa vašim tenom. Znajte da bez obzira na kvalitet kamere, podočnjaci uvek dođu do izražaja – naročito u kombinaciji sa senkom.

PRAJMER ČINI ČUDA I KAO TAKAV JE OBAVEZAN

Znate o čemu govorimo. To je onaj efekat zaglađene kože koji može učiniti da selfi ispadne kao naslovnica nekog modnog magazina. Dobro, da ne preterujemo, samo pod uslovom da već imate negovano lice sa minimalnim nepravilnostima. U suprotnom vas samo Photoshop može spasiti.

ŽUTI PUDER U PRAHU

Zovu ga i banana puder, a odgovara svim tonovima kože jer je neutralan. Mnoge završnice u prahu sadrže sjajne čestice, pa sa njima lice na slikama izgleda bledo i isprano. Zato je puder u prahu sa žutim tonovima idealan kada želite da se fotkate. Dovoljno je reći da ga Kim Kardašijan nikada ne preskače.

https://www.instagram.com/p/BiXDcznFmp_/?taken-by=kimkardashian

GLAVNI TRIK: NAGLAŠENE OČI

Crvene usne su seksi, ali ništa nema moć da privuče pažnju kao lepe oči, i zato ih naglasite. Sa uvijačem trepavica ćete postići da oči izgledaju krupnije, a nakon toga nanesite dva sloja maskare za volumen. Ako imate izrazito kratke ili retke trepavice, veštačke mogu napraviti neverovatnu razliku. Ne zaboravite ni staro pravilo da svetlu senku nanesete u unutrašnje uglove očiju.

P. S. Jedan selfi trik: Pre nego što kažete „ptičica!“, zažmurite na trenutak. Time postižete otvoreniji pogled i neće vam se desiti da trepnete baš kada ne treba.

IZBEGAVAJTE PASTELNE BOJE NA OČIMA

Suviše su krute za selfi, a na slikama će izgledati isprano. Već smo naglasili koliko oči mogu doprineti ukupnom utisku, a u tome vam pomažu jake, tamne boje: braon, bordo, boja šljive, smaragdno zelena, tamnosiva…

PODEBLJAJTE OBRVE

Obrve su kao sveža jagodica na vrhu torte. Pincetom uklonite dlačice koje štrče, oblikujte ih, a olovkom popunite praznine. Kamera ima tendenciju da posvetli obrve, isto kao i lice, pa nećete pogrešiti ako se za ovu priliku odlučite za malo tamniju olovku nego što inače koristite.

USNE: NAGLASITI ILI NE?

Pravilo da ukoliko je akcenat na očima, usne ostaju neutralne, za selfi ne važi. Međutim, ukoliko ste majstorski „izvukli“ oči i ruž u nekoj nude nijansi će biti dovoljan za savršen selfi, ali kada neko nije baš vešt u isticanju očiju, onda jedna vino crvena nijansa na usnama i te kako može da spase stvar.