Кафа којој „цури“ време: Имате само 5 минута за кафу у корнету

Постављање фотографија кафе на Инстаграм и друге друштвене мреже тренд је који не јењава међу страственим кафопијама, па је Дејн Левинрад, власник компаније „Тхе Гринд Цоффее“ са седиштем у Јоханесбургу, дошао на идеју да им понуди нову атракцију са својим изумом кафе у корнету. Кафу морате попити за само пар минута, а онда следи уживање у грицкању слатког чоколадног корнета.

Нова цоффееманиа на Инстаграму

Овакав начин сервирања кафе је за кратко време постао прави хит у Јужној Африци, а комбинује корнет за сладолед, чоколаду и кафу, на врху запенушану млеком у облику srcа. Звучи вам као рецепт за нешто што брзо цури и нестаје? У праву сте. У то се убрзо уверио и Дејн, па је био принуђен да осмисли начин да се корнет не натопи кафом истог тренутка. Решење је било ојачавање корнета са чак четири слоја чоколаде различитог састава, али то је и даље кафа која се мора пити брзински, јер након само 5 минута чоколада се топи, а корнет почиње да се натапа кафом.

цоффее-цоне-1

Од јануара ове године, када је Дејн патентирао свој изум, корисници Инстаграма не престају да каче своје фотографије ове посластице. Па ипак, не би било поштено не споменути да „Тхе Гринд Цоффее Цомпанy“ није прва дошла на идеју кафе у корнету. „Алфред Цоффее & Китцхен“ је ланац кафетерија у Лос Анђелесу који је још 2014. године на свој мени ставио јестиве чашице обложене млечном чоколадом и испуњене еспресом и макијатом.

цоффее-цоне-3Кафа у корнету ланца „Алфред Цоффее & Китцхен“

 

Обе верзије изгледају веома укусно, али ћемо у Србији морати да причекамо на ову новотарију барем неко време, јер се кафа у корнету још увек не продаје код нас. Уосталом, традиционално послуживање кафе је и даље незамењива прилика за вођење дугих разговора са драгим људима.

 

МОЖДА ЋЕ ВАС ЗАНИМАТИ И: Аристократски шарм европских кафеа – Где пијете следећу кафу?