Ozbiljno jaki rolerkosteri: adrenalinska zabava za najhrabrije (VIDEO)

Jeste li spremni da testirate granicu svoje hrabrosti? Ako kročite u Gardaland, najveći zabavni park u ovom delu Evrope, otvoren davne 1975. godine, suočićete se sa ovim i mnogim drugim izazovima.

Gardaland_naslovna

Gardaland je smešten nedaleko od gradića Peskjera del Garda u Italiji, na samoj obali jezera Garda, a njegov sadržaj je podeljen na tri celine: Fantazija, Avantura i Adrenalin, a predlažemo i posetu Sea Life akvarijumu, za jedinstveni doživljaj tajanstvenog podmorskog sveta. Što se tiče kraljevstva fantazije, ono je sa svojim sadržajem prvenstveno namenjeno mlađoj deci: Transgadaland Express, 4D bioskop, Magic Village, Garden Caterpillar… Avanturističke atrakcije inspisirane su pričama iz raznih delova sveta i predviđene su za porodičnu zabavu sa manjom dozom adrenalina: Colorado Boat (Ludački spustovi niz improvizovanu reku), Fuga de Atlantide (nešto ekstremnije: adrenalinska vožnja i uživanje na „Atlantidi“), Jungle Rapids (vožnja brzacima), Ramses (putovanje kroz piramidu uz posebne efekte) i još mnogo drugih atrakcija. Većina ih je na vodi, pa ponesite i rezervnu odeću.

I na kraju, najposećeniji adrenalinski deo predviđen za one najhrabrije posetioce. Već pri samom pogledu na vrtoglave rolerkostere, kojih u Gardalandu ima čak šest, slediće vam se krv u žilama: Blue Tornado, Raptor, Magic Mountain, Space Vertigo, Sequoia Adventure i novitet od prošle godine, Oblivion–The Black Hole. Dok su na Blue Tornadu, dosad najomiljenijoj adrenalinskoj atrakciji u Gardalandu, posetioci na tridesetak metara išli brzinom od 80 km na sat, na Oblivionu visokom 42 metra čeka vas vertikalni pad u ambis i vožnja brzinom od 101 km na sat šinama koje su projektovane u obliku spirale.

Za potpuni doživljaj, dok i sami ne odlučite da se zaputite u ovu avanturu, prenosimo vam uzbudljive snimke sa rolerkostera u Gardalandu.

 

 

 

 

 

Gardaland_Reklama