Buntovnice kratke kose: Ko može da „iznese“ kratku frizuru i kome stvarno dobro stoji

Možeš li da podneseš zlurade muške komentare tipa: „Ne volim žene sa kratkom kosom“ ili „Nikada ne bih bio sa ženom koja ima kratku kosu“, „Samo je duga kosa ukras žene“ i tome slično? Može li da ti bude svejedno kada ih čuješ i da ti je uvek jedino bitno kako se ti osećaš u svojoj koži i svom stilu?

Ako je odgovor DA, ti si prava kandidatkinja za kratku frizuru! Ali evo još nekih stvari koje bi trebala da znaš pre nego što drastično promeniš izgled.

kome stoji kratka kosa

OGLEDALO U RUKE!

Dobro osmotri svoje lice i sve njegove nedostatke koje ne želiš dodatno da naglašavaš. Kratkih frizura ima mnogo, i zato nije tačno da kratka kosa lepo pristaje tek malom broju žena. Suština je u mudrom izboru one koja tvom obliku lica i njegovim karakteristikama najviše „leži“.

U tom smislu, lepoticama ovalnog lica pristajaće gotovo svaka, a na prave „dečačke“ frizure jedino one i mogu da se odvaže, bez straha da će omanuti.

One sa izduženim licem napraviće dobar potez ukoliko se odluče za paž do brade, jer ova dužina vizuelno širi lice. Međutim, ako imaš izražen podbradak, produži je za par centimetara.

kome stoji kratka kosa

Žene čije lice je uglasto – četvrtasto ili oblika dijamanta, mogu da nose sasvim kratke frizure, ali samo ako su šiške duge tako da prekrivaju uglaste delove lica. Za ove oblike su generalno najbolje asimetrične frizure, a u obzir dolazi i duži paž.

Srcoliko lice će zablistati sa večno popularnom piksi frizuricom jer će naglasiti oči i jagodice, a pristaje mu i lob (dugi paž).

Žene sa okruglim i širokim licem su možda najviše oštećene u ovoj „raspodeli“ jer bi se samo za njih moglo reći da je najbolje da ne razmišljaju o skraćivanju kose. Ipak, slojeviti lob do ramena je dobro rešenje, jer neće dodatno proširiti lice.

kome stoji kratka kosa

BUNTOVNICE KOJE NE MARE ZA PRAVILA

Naši predlozi kratkih frizura prema obliku lica su zapravo samo mišljenje stručnjaka, ali iznad svega stoji pravilo da kod žena koje su zaljubljene u kratke frizure pravila nema. I to je ono najbolje. Žena koja ne robuje konvencionalnom mišljenju može se osmeliti na svaku frizuru koju poželi i za koju sama veruje da je kao stvorena za nju.

I da, kada jednom skratiš svoju dugu kosu, osetićeš se slobodno i samouvereno, a veliki su izgledi i da više nikad ne poželiš da je pustiš da raste.

 

ŠIŠKE SU PONOVO U TRENDU – PROVERITE DA LI STE KANDIDATKINJA ZA NJIH