10 mobilnih aplikacija koje olakšavaju poslovanje

Ponuda aplikacija za smart uređaje raste iz dana u dan. I dalje su najpopularnije one koje nude zabavu za širu populaciju, dok se među poslovnim aplikacijama nešto ređe izdvoje korisne alatke za bolju organizaciju poslovanja, u kancelariji i van nje. Neke od ovih sigurno već imate instalirane na svojim telefonima i tabletima, a neke ćete poželeti da isprobate.

Mobilne App_Naslovna

1. MEETUP

Aplikacija koja okuplja zajednicu ljudi koje spajaju ista interesovanja. Nakon što pronađete teme koje vas zanimaju i uključite se u grupe, dobijaćete obaveštenja o zakazanim događajima. Takođe možete komunicirati sa drugim članovima – postaviti pitanje ili razmeniti mišljenje. Aplikacija je besplatna.

2. LINKEDIN

Poslovna društvena mreža za koju smo sigurni da se već nalazi u vašem pametnom uređaju. Namenjena je umrežavanju potencijalnih poslodavaca sa onima koji su u potrazi za poslom, ali i praćenju poslovnih trendova. Dostupna je za sve operativne sisteme.

3. BOX

Omogućava korisnicima sigurno i besplatno skladištenje podataka na udaljenim serverima. Pristupite svojim prezentacijama, video snimcima, slikama, tekstualnim datotekama i drugim fajlovima u bilo kom trenutku i sa bilo kog uređaja: telefona, tableta, laptop ili desktop računara.

4. MINT 

Možda i najbolja aplikacija za vođenje finansija. Pouzdana je, računa vašu mesečnu potrošnju, obračunava rate kredita i podseća vas na plaćanje, pa čak i savetuje kako da smanjite potrošnju. Dostupna je iPhone, iPad i Android korisnicima i ono što je najbolje – besplatna je.

Izvor videa: Google Play

5. LANYRD

Lanyrd je direktorijum konferencija i stručnih događaja. Napravite profil događaja na kojima ste učestvovali i pratite one na kojima su bili ili za koje se interesuju vaši Twitter i LinkedIn kontakti.

6. BIZZABO

Aplikacija koja ima za cilj umrežavanje učesnika konferenciije. Ukoliko i organizator konferencije koristi Bizzabo, preko aplikacije na svom uređaju možete ostvariti intereakciju sa drugim učesnicima, pronaći nove poslovne kontakte i povezati se sa njima na LinkedIn-u, Facebook-u i Twitter-u. Aplikacija je besplatna i radi bez internet konekcije.

7. HIPMUNK

Besplatna aplikacija koja vam pomaže da na najbrži i najjednostavniji način isplanirate put. Pruža vam pregled avio karata za datu destinaciju, obaveštava o najnižoj ceni, trajanju leta i drugim bitnim faktorima. Aplikacija takođe omogućava i bukiranje hotela uz uštedu do 60%.

Izvor videa: Google Play

8. ZIPCAR

Pomoću ove aplikacije možete pronaći najbliži Zipcar u gradu u kome se nalazite, rezervisati ga i iznajmiti na potrebno vreme ili produžiti rezervaciju. U odnosu na Renta Car, ZipCar automobili se nalaze na ulicama i aerodromima, možete da birate model koji želite, otključate ga i zaključate pomoću aplikacije, a gorivo je uračunato u cenu članarine. Aplikaciju možete preuzeti besplatno ukoliko ste korisnik iOS ili Android uređaja.

9. LogMeIn

LogMeIn je besplatna aplikacija sa kojom daljinski pristupate vašem PC ili Mac računaru kao da radite na njemu. Jednostavno možete pokrenuti bilo koju aplikaciju i pribaviti fajlove gde god da se nalazite.

10. EVERNOTE

„Ostanite organizovani“ – Evernote je aplikacija koja vam omogućava da jednostavno unosite i pregledate svoje beleške u različitim formatima: tekst, audio, video, PDF, fotografije… Sačuvate vaše omiljene tekstove sa interneta, skenirate štampana dokumenta i vizit karte uz pomoć kamere, organizujete vaše priznanice i račune, planirate događaje i još mnogo toga. Jedna od prednosti ove aplikacije, osim toga što je besplatna, jeste i jednostavna sinhronizacija sa računarom.