Kakvi komadi nameštaja će biti apsolutni trend 2018/2019

Boje, materijali, dizajn… Komadi nameštaja za 2018/2019 pokazuju da ćemo u naredne dve godine viđati mešavine raznih stilova u modernim enterijerima, a neki doživljavaju i svoj veliki povratak.

komadi nameštaja za 2018/2019

Možda niste u mogućnosti da menjate mnogo toga u svom domu, ali i unošenjem samo jednog modernog komada nameštaja koji neće narušiti već postojeći sklad, možete uticati na promenu kompletne atmosfere nekog prostora.

KRENIMO OD BOJA…

Kada razmišljamo o promeni, boje su nam uvek najveća “briga”. Ono što je u tom segmentu primetno jeste da su dizajneri bili hrabri i da su birali intenzivne boje, pa su najzastupljenije limun žuta, senf žuta, narandžasto-crvena, bordo crvena, kraljevska plava, ali i boja koja se izdvaja kao dominantni trend, a to je zelena u svim svojim živopisnim nijansama: trava zelena, smaragdno zelena, maslinasta, mint, plavo-zelena…

Još jedan trend za 2018/2019 je kombinovanje raznih komada nameštaja u svim ovim bojama, čime se oblikuje stil inspirisan enterijerima bečkih salona s kraja 20. veka.

komadi nameštaja za 2018/2019komadi nameštaja za 2018/2019komadi nameštaja za 2018/2019komadi nameštaja za 2018/2019

MEŠAVINE STILOVA U DIZAJNU

Rustičan, retro, moderan, skandinavski, pa čak i barokni stil uređenja mogu se kombinovati da bismo dobili jedinstven dizajn enterijera. Moramo ipak naglasiti da je za uspešnu mešavinu stilova od izuzetne važnosti da elementi budu pažljivo usaglašeni.

SOFA/KAUČ – U svakoj prostoriji postoji jedan važan komad nameštaja koji joj daje dušu. Za dnevni boravak to su sofa ili kauč i od njih uvek polazimo kada planiramo uređenje, dok ostali nameštaj i detalje uklapamo prema njima. U naredne dve godine glomazni i komforni kauči, sofe i ugaone garniture doživljavaju svoju reinkarnaciju, dok trend malih sofa i fotelja u dnevnom boravku odlazi u prošlost. Detalj, ali i element koji doprinosi dodatnom relaks ugođaju, predstavljaju veliki mekani jastuci .

Od materijala preovlađuju pliš i somot.

KLUB STO – Mesing je novi trend. Okviri, postolje ili drugi elementi od mesinga smatraju se vrhuncem u modernoj dnevnoj sobi, barem kada je reč o malom stolu za kafu i posluženje. Mesing je tako postao dostojni naslednik bakra koji je nekada bio veoma popularan materijal za kućnu galanteriju. Uopšte, zastupljene su sjajne površine koje enterijeru daju crtu luksuza, ali i drvene, kao neprolazni trend.

komadi nameštaja za 2018/2019komadi nameštaja za 2018/2019komadi nameštaja za 2018/2019

POLICE – I u ovom domenu imamo jedan veliki ‘comeback’. Minimalističke modularne police na koje ste mogli da smestite tek televizor i par knjiga, sada zamenjuju police koje prekrivaju ceo zid, pa nude istovremeno i funkcionalnost i stil. U tom smislu one mogu poslužiti i kao pregrada u velikim prostorima, a da pritom ne naruše njihovu estetiku.

TRPEZARIJSKI STO I STOLICE – U modernim kućama i stanovima trpezarija nije u odvojenoj prostoriji, nego čini nastavak dnevnog boravka. Ovo daje jednu toplu notu celokupnom prostoru, ali nosi i veću odgovornost kada je reč o uklapanju stilova: boje, materijali… Recimo, ako vam je sto u dnevnom boravku sa elementima od mesinga, gledajte da se on nađe i na nekim detaljima u trpezariji.

Što se tiče centralnog dela trpezarije, a to su svakako sto i stolice, možemo videti odličan primer težnje mešavini stilova. Rustični stolovi od drveta ogromnih dimenzija, koji će u narednim godinama biti imperativ, upareni su sa modernim stolicama. U našoj galeriji iznad možete videti koliko je ovo jedan harmoničan i lep spoj.

 

PRE NEGO ŠTO ODETE:

Komentariši

Top