Trodnevni detoks: Napitak koji čisti jetru i ubrzava mršavljenje

Verovali ili ne, postoje i kratki detoks tretmani koji mogu biti veoma korisni za fizički preporod, kakav je i ovaj moćni napitak koji prvenstveno ima zadatak da očisti jetru i pomogne joj u obavljanju njene osnovne funkcije, a samim tim i da olakša proces mršavljenja.

detoksikacija jetre i bubrega

Rigorozni tretmani detoksikacije koji uključuju izgladnjivanje, upotrebu laksativa, pa čak i klistira, zdravom čoveku nisu potrebni niti za njih postoji medicinsko opravdanje. Sa druge strane, mnogima je poznata situacija kada uprkos svim naporima da smršaju, rezultati izostaju. Možda je vašoj jetri potrebno čišćenje?

Jetra je organ koji se smatra centralnom laboratorijom organizma i ima važnu ulogu u brojnim metaboličkim procesima, od kojih je jedan i detoksikacija. Taj proces izgleda tako što ona odvaja toksine iz hrane i pića koje konzumirmo i filtrira ih iz krvotoka kroz stvaranje žuči i prirodno varenje. Zato se kaže da kada jetra pati – pati ceo organizam. 

Evo šta vam predlažemo da uradite. Koristite ovaj napitak tri puta dnevno u periodu od tri dana:

  • 3 limuna
  • 1 šolja seckanog peršuna
  • 5 strukova celera
  • 6 šolja vode

Priprema:

Sok od limuna, peršun i celer stavite u blender i izmiksajte, zatim dodajte šest šolja vode i izmiksajte još jednom. Dnevno piti po dve čaše soka, iz tri puta, i to na prazan stomak. Nakon ovog detoks tretmana napraviti pauzu od sedam do deset dana, pa ceo proces ponoviti.

Dodatno se savetuje izbegavanje teških obroka tokom ta tri dana, kako bi se olakšao proces detoksikacije, a savet plus je: ostavite cigarete, redovno vežbajte i pređite na izbalansiranu ishranu kakva je mediteranska, čime ćete telu obezbediti doživotnu „detoksikaciju“.