Najbolji način za precizno izvlačenje ajlajnera + Saveti za neodoljiv pogled

Nemojte nam reći da još uvek izvlačite ajlajner onako kako ste to radili u srednjoj školi: zategnete kapak i ne dišete dok ne izvučete liniju dužinom celog oka? Ne, ne, ne, nikako!

Oči su najmoćnije oružje svake žene. Zavodljivije čak i od crvenih usana, ali samo ako su besprekorno naglašene. Baš ovako!

PRECIZNO IZVLAČENJE AJLAJNERA SE POSTIŽE IZ DVA POTEZA

Ima više razloga zašto ne treba ni da pokušavate da izvučete pravu liniju iz jednog poteza, ali onaj glavni je da zbog tanke kože na kapcima, vi dok povlačite četkicu ili olovku preko njih, povlačite i kožu, a to uvećava šansu da dobijete onaj reckav izgled linije koji nikako ne želite. Osim toga, tu je i faktor “nemirne ruke” koju je lakše zadržati pod kontrolom ako zastanete i napravite pauzu.

Kako onda treba da nanosite ajlajner? Krenite od unutrašnjeg ugla oka uz samu liniju trepavica. Kada dođete do sredine, zastanite, pa ponovo započnite od spoljašnjeg ugla tako da se dve linije spoje na sredini. Za dramatičan izgled je svakako potrebno akcentovati spoljašnje uglove očiju, pa se druga linija blago izdiže od sredine kapka, a praznina se popunjava.

NE RAZVLAČITE KOŽU!

U želji da dobiju perfektnu liniju oka, žene često zatežu kožu gornjeg kapka. Logično, kada pustite kožu, umesto savršene, videćete krivu i neurednu liniju.

precizno izvlačenje ajlajnera

ZA VEĆE OČI: AJLAJNER + KREJON

Kada hoćemo da nam oči izgledaju veće, onda ih ukvirimo. U tu svrhu koristimo kombinaciju tečnog ajlajnera i krejona. Najpre izvucite liniju gornjeg kapka koristeći četkicu, i to tako što ćete izdužiti unutrašnje uglove (počnite što bliže korenu nosa, tako da oko izgleda veće), a zatim olovkom pređite uz liniju donjih trepavica. Akcenat je na spajanju dve linije unutrašnjih uglova očiju, a za dodatno naglašavanje i postizanje zavodljivog pogleda, preko krejona nanesite tamno sivu ili braon senku.

AKO BAŠ MORAMO DA PODSEĆAMO: NAOŠTRITE OLOVKU!

Mada je tečni ajlajner neprikosnoven u izvlačenju preciznih linija na gornjim kapcima, mnogo je žena koje se ipak odlučuju za krejon. Razlog je “mekši” izgled koji se postiže sa njime i veća sloboda pokreta prilikom nanošenja. Nama se podjednako dopadaju i oči naglašene olovkom, ali nikako nam se ne dopadaju tupe olovke koje za rezultat imaju veoma neuredne i debele linije. Zato, ako ste fan olovke, redovno je oštrite.

 

PRE NEGO ŠTO ODETE:

Komentariši

Top