Krio sauna: Čeličenje tela na ekstremno niskim temperaturama

krio sauna

 

50% POPUSTA NA KRIOTERAPIJU U FITNESS CENTRU “SPORT ACTIVE” – CELE GODINE!

Osnivačem savremene kriomedicine smatra se japanski naučnik Tosimo Jamauči. On je još 70-tih godina prošlog veka predložio lečenje reumatskih oboljenja ledenim vazduhom (od -150°C do -160°C). 80% njegovih pacijenata sa najzapuštenijim oblicima reumatizma su se praktično u potpunosti oslobodili bolova i nastavili da vode normalan život. Danas samo u Zapadnoj Evropi postoji više od 400 centara za krioterapiju u kojima se leče milioni ljudi.

Šta je zapravo kriterapija? Reč je o zdravstvenom wellness tretmanu baziranom na kratkom kontaktu kože sa hladnim gasom. Koža ima deset puta više receptora za hladnoću nego za toplotu i svako dejstvo ekstremne hladnoće dovodi je u stanje stresa, u ovom slučaju pozitivnog. Hladnoća pokreće imuni sistem, aktivira metaboličke procese, poboljšava cirkulaciju i izaziva lučenje endorfina (hormona zadovoljstva). Suština ove metode je jednostavna: pacijent se na kratko vreme (optimalno 3 minuta), do visine vrata potapa u sloj kriogenog gasa (azota). Tokom tretmana koža pacijenta se hladi do -2°C, a reakcija sistema za termoregulaciju na preterano hlađenje kože ima fizioterapeutski efekat.

U komoru se pušta kriogeni gas, pri čemu se temperatura sa 20°C spušta na -160°C u roku od 15 sekundi, posle čega se dostignuta temperatura održava skoro bez ikakvih variranja.

Tokom tertmana pacijent na sebi ima samo donji veš, rukavice i vunene čarape. Prvi efekat kriosaune može se primetiti već 5-10 minuta posle tretmana, kada počinjete da osećate dobro raspoloženje koje se javlja kao rezultat oslobađanja endorfina u krvotok, a mnogi su potvrdili da su se posle tretmana i dobro naspavali.

INDIKACIJE:

Krioterapija ima široku primenu u lečenju raznih oboljenja, kao što su reumatoidni artritis, astma, psorijaza, ekcem, brojne alergije itd. Krioterapija je zastupljena u svim oblastima medicine, a posebno se ceni njeno svojstvo brzog ublažavanja bola najrazličitijeg porekla, dejstvo na ukočenost zglobova i brzo zarastanje rana i postoperativnih šavova.

Ni sportska medicina nije izuzetak, pa se krioterapija primenjuje kod vrhunskih sportista kao jedan od dozvoljenih fizioloških stimulatora koji povećava koncentraciju endorfina u krvi, a time i šanse za veću izdržljivost i pobedu. Takođe daje izvanredne rezultate u pogledu oporavka od zamora, oštećenja i povreda sportista.

Posle 3-4 tretmana primetićete rezultate poput odsustva bola, podmlađene i regenerisane kože (antiage efekat), pojavljuju se prvi znaci smanjenja telesne težine (ako želite da smršate, dva sata nakon krioterapije nemojte jesti), a za trajne rezultate preporučuje se serija od 10 do 15 tretmana. Tretman nije toksičan i nije opasan za ljude, personal i okolinu.

ČLANOVI KLUBA PRIVILEGIJA UZ KARTICU PLAĆAJU 2.000 DIN, UMESTO 4.000 DIN PO TRETMANU.

POPUST VAŽI DO: 20.10.2017.

 

Fitness centar “Sport Active”, Lazarevački drum 25, Beograd, Čukarička padina, 064 476 11 54

teretana-fitness.com

 

***

Ponosni smo na uslove i atmosferu koja vlada u klubu. Znamo da je zdrav život mnogo više od samog vežbanja. Potrebno je da se osećate prijatno, hranite zdravo i, naravno, dobro zabavljate. Pored kvalitetnog rada cilj nam je da naši članovi budu inspirisani za napredovanje i redovan trening i na taj način postanu zadovoljni član naše sportske porodice. Zbog toga težimo i neprestano radimo na proširenju aktivnosti i poboljšanju opštih uslova za rad i boravak u našem centru.

Dobro došli u naše teretane!

Vaš „Sport Active“

 

 

PRE NEGO ŠTO ODETE:

Komentariši

Top