5 neobično lepih mesta za odmor na Alpima

Evropa ima jedan od najlepših skijaških regiona na svetu – Alpe, a ovo su samo neki od hotela koji gostima nude autentičan ambijent za odmor i uživanje u zimskim sportovima.

odmor na alpima chalet zannier francuska

Hotel Le Chalet Zannier

Le Chalet Zannier – elegantan i minimalistički dizajniran planinski hotel, smešten u francuskim Alpima. Svaki apartman ima balkon ili terasu sa pogledom na planine i selo, kao i kamin koji upotpunjuje zimski idilu. Gostima je dostupna i wellness zona sa zatvorenim bazenom, saunom i parnim kupatilom, za relaksaciju nakon skijaških aktivnosti.

odmor na alpima la chalet zannier francuskaHotel Le Chalet Zannier

Tennerhof – šarmantan mali, ali luksuzan hotel u Austriji, smešten na samom brdu, sa pogledom na svetski poznato skijaško odredište Kicbil i panoramskim pogledom na okolne planine. Tokom zime, ovo mesto je pravi raj za ljubitelje skijanja, kros-kantri skijanja, planinarenja, sankanja ili prosto uživanja na snegu. Dizajniran je u klasičnom planinskom stilu, sobe su prostrane i svaka je individualno uređena sa prelepim tradicionalnim nameštajem. U hotelu takođe postoji wellness i spa zona sa širokom ponudom za relaksaciju.

odmor na alpima hotel tennerhof austrijaHotel Tennerhof, Austrija

odmor na alpima austrijaHotel Tennerhof, Austrija

odmor na alpima wellness austrijaHotel Tennerhof, Austrija

Whitepod je ekološko iglo selo na 1700 m nadmorske visine u srcu švajcarskih Alpa, u planinskoj oblasti Dents du Midi. Svaka geodetska kupola je opremljena francuskim ležajem, kupatilom i terasom, a grejanje je omogućeno preko peći na drva. Smeštaj nudi i sopstvenu ski stazu, a različiti paketi nude masaže, zdravu ishranu, kao i posebno organizovane ski trke za goste.

odmor na alpima whitepod iglo selo švajcarskaWhitepod iglo selo, Švajcarska

odmor na alpima whitepod iglo selo švajcarskaWhitepod iglo selo – unutrašnjost

odmor na alpima whitepod iglo selo švajcarskaWhitepod – soba i terasa

Baita 1697 – seoska kuća iz 17. veka u samom srcu starog italijanskog zaseoka, na 1600 m nadmorske visine. Ovde su 2006. godine održane Zimske olimpijske igre, što je uticalo na značajna ulaganja u infrastrukturu za zimske sportove, a olimpijska i kros-kantri staze su na dva minuta hoda od vile. Sobe su kompletno nameštene po luksuznim standardima, kupatila imaju podno grejanje, kao i prostorije za odlaganje i sušenje ski opreme.

odmor na alpima baita 1697 italijaBaita 1697, Italija

odmor na alpima baita 1697 italijaBaita 1697, Italija

Mama Thresl je planinska kuća u Austriji, u mestu Leogang, namenjena aktivnim gostima koji vole prirodu i planinu. Leogang je mirno i šarmantno farmersko mesto, pre svega popularno kao porodično skijalište. Sa finansijskog aspekta predstavlja najpovoljniju opciju za boravak u ovoj ski regiji. Oni koji cene spoj lokalnih zanatskih veština i prirodnih materijala u modernom ambijentu, uživaće u vili Mama Thresl. Za pohvalu su i izvrsna tradicionalna jela, poput domaće testenine, hrskave salate i finih odrezaka i pljeskavica koji pravo sa roštilja dolaze na vaš tanjir.

odmor na alpima austrijaMama Thresl, Austrija

odmor na alpima austrijaMama Thresl, Austrija